الگوهای طراحی در تولید نرم‌افزار چیستند و چه کاربردی دارند؟
 
کامپیوتر،سرگرمی،دانلود؛ همه چی!
وبلاگی برای همه، به زودی وب سایت،انجمن و بخش دانلود به صورت مجزا آماده می شود!
 

الگوها توصیف کننده‌ی مسایل متواتری هستند که در شرایط مشخصی روی می‌دهند. الگوها شامل راه‌حل پیشنهادی برای حل این مسایل نیز می‌باشند. علاوه بر این الگوهای طراحی نرم‌افزار می‌توانند در مستند‌سازی طراحی انجام شده نیز کمک کنند تا تصویری که در ذهنمان راجع به یک سیستم و یا زیر سیستم داریم در قالب مناسب بیان کنیم. افرادی که می‌خواهند الگوهای ما را گسترش دهند یا پیاده‌سازی نمایند با مطالعه‌ی الگوها دقیقا از دیدگاه ما نسبت به سیستم و مسأله آگاه می‌شوند.

علاوه بر این الگوهای طراحی پاسخ‌گویی به انواع نیازمندی‌های وظیفه‌مندی و غیر وظیفه‌مندی را میسر می‌سازند و به این ترتیب به یک طراحی خوب کمک می‌کنند. الگوها علاوه بر ارایه‌ی راهکارهای مناسب برای دست‌یابی به نیازهای وظیفه‌مندی، توان پاسخ به نیازهای غیر وظیفه‌مندی مانند تغییر‌پذیری، آزمون‌پذیری و قابلیت نگهداری را نیز دارا هستند.
لازم است توجه شود که الگو‌های طراحی به حل مسأله کمک می‌کنند و لی راه‌حل کامل آنرا در اختیار ما نمی‌گذارند، از این جهت شبیه‌ الگوهای لباس هستند که شکل کلی از طراح را در اختیار ما می‌گذارند ولی برای استفاده مناسب از هر الگو لازم است طراحی با نوآوری و خلاقیت خود آن را در زمینه‌ی مورد نیاز خود بدوزد.

بحث الگوها در مهندسی اولین بار در معماری ساختمانی مطرح شد، لکن اولین کسی که از الگوها برای تولید نرم‌افزار کمک گرفت فردی به نام اریک گاما است که در سال ۱۹۹۱ در تز دکترای خود به بحث و بررسی الگوها پرداخت. گاما به همراه سه نفر دیگر گروه GoF را تشکیل دادند و در کتابی الگوهای خود را توصیف کردند. این کتاب با استقبال عمومی مواجه شد و از آن پس الگوهای طراحی GoF شهرت بسیاری پیدا کرده، در گستره‌های مختلف علم مهندسی نرم‌افزار به کار گرفته شدند.

کارایی و مقبولیت الگوهای طراحی GoF Design Pattern) GoF ) به حدی رسیده است که امروزه ابزارهای حرفه‌ای CASE بطور مستقیم از آنها پشتیبانی می‌کنند و امکان اعمال الگوهای طراحی GoF را فراهم می‌کنند. از جمله این ابزارها می‌توان از Rational XDE ،Rational Rose و Borland Together نام برد.


تقسیم بندی الگوهای پایه GoF:
الگوهای پایه GoF از لحاظ هدف به سه دسته تقسیم شده‌اند :


۱٫ الگوهای آفرینشی (Creational)
در فرآیندهای تولید اشیاء استفاده می‌شوند و عبارتند از : Factory Method، Builder، Prototype و Singleton

2. الگوهای ساختاری (Structural)
در ترکیب کلاس‌ها و اشیاء مورد استفاده قرار می‌گیرند و عبارتند از : Adapter، Bridge، Composite، Decorator، Facade، Flyweight و Proxy

3. الگوهای رفتاری (Behavioral)
چگونگی تعامل بین کلاس‌ها یا اشیاء و نحوه‌ی توزیع مسؤولیت بین آنها را مورد بحث قرار می‌دهند و عبارتند از : Chain of responsibility, Command, Interpreter, Iterator, Mediator,Memento, Observer, State, Strategy, Template method و Visitor
منبع:www.microrayaneh.com


javahermarket

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:

درباره وبلاگ

به وبلاگ امید شرفی خوش آمدید وبلاگی برای همه؛ به زودی وب سایت،انجمن و بخش دانلود به صورت مجزا آماده می شود! هرچی دوست دارید رو در قالب نظر اعلام کنید تا اینجا یا تو سایت و انجمن و... که در حال آماده سازیه محیا کنم. پیشاپیش فرا رسیدن ایام امتحانات را بر عموم دانشجویان و دانش آموزان تسلیت عرض می نمایم.
آخرین مطالب
آرشيو وبلاگ
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان کامپیوتر و آدرس امیدشرفی.LoxBlog.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان


ورود اعضا:


نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:

برای ثبت نام در خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید




آمار وب سایت:
 

بازدید امروز : 223
بازدید دیروز : 2
بازدید هفته : 226
بازدید ماه : 226
بازدید کل : 28504
تعداد مطالب : 34
تعداد نظرات : 4
تعداد آنلاین : 1



<-PollName->

<-PollItems->